Wednesday, January 28, 2009

גלידת חנקן נוזלי

אנשים כל הזמן עוצרים אותי ברחוב ושואלים אותי: "הכובען, אולי תפרסם בבלוג שלך
סוף סוף את המתכון המפורסם שלך לגלידת חנקן נוזלי?"

ואני הייתי מסרב כמובן בחביבות מהולה בשמץ סקרנות עם קורטוב של חשש (שהרי
מי הם האנשים האלה שאני לא מכיר ואיך הם יודעים בכלל על הגלידה הזאת ולמה הם בכלל
לא מברכים אותי ב'שלום' או 'מה נשמע' קודם, קצת נימוס באמת!)

המתכון לגלידת חנקן נוזלי של סבתי המנוחה שמור היטב אצלנו במשפחה עוד מימי 'עדן'
העליזים שבתימן.

האגדות אף מספרות, שהנציב הבריטי ששלט אז בבירה הדרומית של תימן היה מבקר
אחת לשבוע אצל משפחתי, רק כדי לטעום ממבחר טעמיה המשובחים של הגלידה שלנו:

היתה לנו את גלידת העיזים (עם תוספת זיתים לבחירתך) הפופולארית,
קשה גם לשכוח את גלידת הקובנה שמכרנו רק בימי שישי.

הגולה שבכותרת הייתה כמובן גלידת החוואייג' שלנו, שאותו אני אפרסם היום בבלוג:

הבעיה שבימינו קשה מאוד להשיג את תבלין החווייאג' של התימנים בסופרים
לכן אני אפרסם את המתכון עם קקאו במקום חווייאג', ורק שתדעו שזה לא המתכון המקורי
באמת, ושאני בעצם 'קצת' משקר לכם.


גלידת חנקן
( לארבע מנות)
מרכיבים:

חצי ליטר חלב
5 כפות סוכר
150 מ"ל שמנת
כפית תמצית רום
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס אבקת קקאו

Image Hosted by ImageShack.us

עזרי בישול:

2 ליטר חנקן נוזלי
1 סיר בישול
1 סיר בישול קטן יותר מהקודם (שיוכל להכנס אליו)
Image Hosted by ImageShack.us

הוראות הכנה:

1. מכניסים את החנקן הנוזלי לתור סיר, זכרו שטמפרטורת חנקן נוזלי היא בערך
200- מעלות לכן יש לנקוט באמצעי זהירות כמו כפפות, פן ידך תדבק לידית הסיר.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

2.הכנס את כל החומרים:
(אתם בטח חושבים מספרים אחרים או תוכניות בישול שיש איזה סדר מסויים שצריך
להכניס אותם אבל בבלוג הזה לא רוצים לזיין לכם את השכל)

Image Hosted by ImageShack.us




3. במקרה שהתבלבלת והכנסת את החומרים לסיר הגדול ואת החנקן לסיר הקטן
החלף בינהם ושטוף היטב את הסיר הקטן. ( אף אחד לא אוהב לשמוע שיש חנקן
בגלידה שלו למרות שהוא מהווה 78% מאטמוספירת כדור הארץ, לך תבין)

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



4.טבול את הסיר הקטן בסיר הגדול והתחל לערבב.
Image Hosted by ImageShack.us


5. מה אתה שואל יותר מידי שאלות, תערבב!

Image Hosted by ImageShack.us

6. כן . זה טעים כמו שזה נראה.

Image Hosted by ImageShack.us

טיפים למתחילים:

אל תנסו ללקק אי פעם סיר אחרי שהיה בו חנקן נוזלי.

אל תספרו לאמא ששמתם לה חנקן נוזלי בסיר.

אם לאחראי מעבדה יש ייסורי מצפון על כך שהוא נתן לכם
להשתמש בחנקן נוזלי, שחדו אותו עם קצת גלידה.
זה עלול קצת לא לעבוד בגלל שהוא בן 58, אבל לפחות יצאתם
ידי חובה.

Image Hosted by ImageShack.us





1 comment:

יוני said...

סיר בישול יכול גם לעזור בבישול מולקולארי